Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site

History


HISTORY


United Cultures Historie De beweging is in 1995 in Amsterdam begonnen door Abdelillah Fikri met als doel culturen te verbinden door culturele evenementen te organiseren. De beweging is voortgezet in Parijs met David Geatta. Meer dan 5000 mensen uit de hele wereld kwamen naar Parijs om dit bij te wonen. De beweging nam een andere richting samen met Magazine Moving Pictures (Twenty Century Fox ) en organiseerde Abdelillah Fikri het slotevenement op het mooie Château de la Napoule op het Filmfestival Cannes in 1999. Fikri kwam in contact met Thierry Klemeniuk, één van de eigenaren van het bedrijf Manray Paris, die vroeg de beweging door te zetten in Manray. De andere eigenaren zijn sterren zoals Johnny Depp, Mick Hucknall, Sean Penn en John Malkovitch.


Vanwege de Europese eenwording ontwikkelde Fikri de beweging in een project I.AM.E.C. (I AM European Culture) met als doel de Europese Unie te helpen om een Europese identiteit te creëren en integratie te bevorderen tussen 27 landen en alle culturen die in Europa wonen. Het project I.AM.E.C ging niet vooruit in Nederland, dus besloot Fikri naar Parijs te verhuizen om het project I.AM.E.C. verder uit te rollen. Fikri ontmoette vervolgens William Perkins van het bedrijf Honoris Causa Communication, een topproducent, die het project Beweging wilde voorzetten, maar de financiën niet had om het te produceren.


Hierna besloot Fikri het project naar Dubai Verenigde Arabische Emiraten, te brengen. Eenmaal in Dubai aangekomen veranderde Fikri de naam van I.AM.E.C tot “Culturolympics”, omdat het een ander continent was. Daar ontmoette hij Babak Ziminejadi van het Canadese bedrijfsproject “Alliance Corporations”, Babak Ziminejadi wilde onder de naam Culturolympics een Culturolympics stad bouwen. Deze stad zou in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, gebouwd worden, waar alle culturen samenkomen en om misverstanden tussen verschillende culturen op te lossen. Fikri maakte een afspraak met de directeur Strategie & Beleid, Wald Tabani van Dubai van de Verenigde Arabische Emiraten. De ontmoeting was positief. De stad en de beweging past totaal in de visie van Dubai, waardoor Wald Tabani een investering aanbood.


Fikri vroeg 400 miljoen Euro aan Wald Tabani. Zijn tegenvraag was welke landen en instellingen achter het plan stonden. Fikri kon geen antwoord geven, want hij had het zelf ontwikkeld. Het project was net begonnen, waardoor het niet mogelijk was zo veel te laten zien. Vervolgens besloot Fikri om William Perkins te bellen en Fikri kreeg een uitnodiging voor een bezoek naar Parijs.


Samen met het bedrijf Honoris Causa Communication en Barocco heeft Fikri het project Culturolympics veranderd in Culturolympics Europa. Vanwege de grootte van het project wilden deze bedrijven eerst het project in Europa organiseren, gevolgd door alle continenten om dit uiteindelijk op wereldschaal voort te zetten. Honoris Causa Communication had contact gelegd met de Franse Staat, Christophe Pacohill Berenguer. Hij had een afspraak gemaakt met de toenmalige President Nicolas Sarkozy, omdat het project Culturolympics Europa totaal past in de visie van de Unie voor het Mediterrane project van toenmalig President Nicolas Sarkozy.


Daarnaast legde Barocco contact met de UNESCO Secretaire de la Commission Nationale Française, Jean Pierre Boyer. Jean Pierre Boyer wilde de hele organisatorische infrastructuur per land voor Culturolympics Europa opzetten. Nadien volgde een brief van de voorzitter van de Olympische Spelen, Jacques Rogge, dat de naam “Culturolympics” niet gebruikt mocht worden. De Franse bedrijven en het team staakten toen hun medewerking. De meeting met toenmalig President Nicolas Sarkozy werd geannuleerd. Fikri ging terug naar Nederland en veranderde de naam in United Cultures. Tot zijn verbazing werd in 2010 Canada het project onder een andere naam “Culturele Olympiade” uitgerold op de Winterspelen van 2010.


In Nederland wilde Fikri een grote speler in evenementenorganisatie contacteren, omdat het te groot werd. Fikri wilde United Cultures goed in elkaar zetten. Hij besloot contact te leggen met de Entertainment Group, van Marco Borsato, om de centrale controle groep te worden van alle projecten die hij in de laatste jaren ontwikkeld had. Via de Franse partners van Fikri is de film “Wit licht” van Marco Borsato naar het Cannes Film Festival gebracht. Deze film won de titel “Beste Buitenlandse Film”. De Entertainment Group gaf aan miljoenen te investeren, hetgeen helaas niet heeft plaats gevonden. Fikri is met verschillende culturele raadsleden die in Nederland in verschillende gemeentes of culturele instellingen werken naar het Europees Parlement gereisd. Tijdens deze meetings wilde men over integratie praten maar de vragen werden niet beantwoord.


Uiteindelijk besloot Fikri United Cultures uit te bouwen naar een wereldwijde organisatie waar iedereen, elke ambassade, alle universiteiten, alle culturele instellingen, alle organisaties, alle bedrijven, kunstenaars en topartiesten samenkomen om te werken. Het doel is culturele projecten ontwikkelingen, om culturen uit den hele wereld samen te brengen, wereldvrede en onderling respect, met economische welvaart, educatie en gezondheidszorg voor iedereen op onze wereld.


Zo is de UNITED CULTURES ontstaan.

Print Email